Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tim Cook: ‘OS X en iOS blijven gescheiden systemen’

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2015, 11:01 CategorieApple

Ondanks het feit dat de iPad Pro de grenzen vervaagt tussen tablet en laptop, geeft Tim Cook aan dat iOS niet opgaat in OS X of andersom. Cook denkt namelijk dat de gebruiker dan het slechtste af is wanneer dat zou gebeuren.

iOS blijft iOS, OS X blijkt OS X

Onlangs kondigde Apple de iPad Pro aan: een grote iPad met een Bluetooth-toetsenbord die iedereen eigenlijk doet denken aan een Macbook. Je zou kunnen stellen dat grote tablets de grenzen tussen laptops en tablets vervagen en dat is precies wat de iPad Pro doet, dus is het helemaal geen gek idee om je af te vragen of beide besturingssystemen van Apple dan ook de grenzen laten vervagen en mogelijk zelfs in elkaar opgaan. En of het misschien wel een systeem wordt zoals Windows 10, met één platform voor alle hardware.

Nee, dat zit er niet in als het aan Tim Cook ligt. De gebruiker is dan namelijk de dupe, zo geeft de beste man aan.

We don’t believe in having one operating system for PC and mobile. We think it subtracts from both, and you don’t get the best experience from either. We’re very much focused on two.

Desondanks wordt de iPad Pro toch ingezet als middel om de zakelijke markt te betreden, een markt waar Microsoft actief is met het Windows-platform en Apple zelf ook met OS X, natuurlijk. Ook is het nog maar de vraag hoe groot het marktaandeel van de Pro gaat worden, nu iedereen overtuigd lijkt te zijn van de kracht van de Surface Pro (die wordt omschreven als een laptop een tablet in één), aangezien Google dinsdagavond zijn eigen Surface presenteerde en ook HP met een laptop/tablet-hybride op de markt lijkt te komen.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.