Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba kondigt Satellite Radius 12 met 4K-scherm aan

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2015, 10:09 CategorieWindows

Toshiba heeft vanochtend de Satellite Radius 12 aangekondigd, een dunne convertible met een indrukwekkend scherm.

Toshiba Satellite Radius 12

Lenovo is niet de enige die vandaag een nieuwe convertible tablet aankondigde: ook Toshiba toonde op de eerste ochtend van de IFA een nieuwe convertible laptop. Het bedrijf kondigde vanochtend de Satellite Radius 12 aan, een convertible laptop met een aantal indrukwekkende specificaties. Voorheen leken de laptops uit de Satellite Radius serie altijd enorm op de Yoga-laptops van Lenovo. Dit keer doet Toshiba echter een aantal dingen anders dan haar concurrent. Ten eerste heeft de Sattelite Radius 12 een 12.5-inch 4K-scherm, iets wat voor convertibles redelijk uniek is. Wat die specificatie echter nog indrukwekkender maakt is het feit dat de Satellite Radius 12 slechts anderhalve centimeter dik is, en iets meer dan een kilo weegt. De meeste tablets/laptops in deze categorie komen daar niet eens bij in de buurt, laat staan met zo’n scherm.

Ook kun je kiezen uit de snelle nieuwe 6e generatie Intel Core processors, en heeft de Satellite Radius 12 een camera waarmee je met gezichtsherkenning in kunt loggen. Verder is er nog niet zoveel bekend over de specificaties van de nieuwe convertible van Toshiba, laat staan over de prijs. Het is echter niet moeilijk om in te zien dat dit een dure convertible gaat worden, en we zijn benieuwd naar de accuduur van de Radius Satellite 12. Een 4K-scherm slurpt namelijk binnen korte tijd je batterij leeg, iets wat je juist niet wilt bij een convertible.

Gecombineerd met een Solid State Drive (SSD) tot 512 GB SSD en 8 GB RAM biedt de Satellite Radius 12 naadloze prestaties die moeiteloos multi-tasking en entertainment mogelijk maken. Ook de connectiviteitsopties kennen de allerlaatste technologieën, waaronder een nieuwe USB 3.1 Type-C Gen 2-poort met tot 10 Gbps verwerkingscapaciteit om bestanden snel te kunnen openen, en deze kan in een van beide toepassingsvormen worden gebruikt. De Satellite Radius 12 biedt een scala aan andere connectiviteitsopties en benut eveneens Intel Dual Band Wireless-AC voor een razendsnelle communicatiecapaciteit.

Dankzij Windows Hello is biometrische authenticatie, van gezichtsherkenning tot inloggen in combinatie met de ingebouwde HD-webcam, mogelijk. Zoals eerdere Toshiba modellen, heeft de Satellite Radius 12 een speciale Cortana toets op het keyboard. Zo is het mogelijk om met een druk op de knop van Cortana’s perfecte geluidsprestaties, zelfs in een rumoerige omgeving of van een afstand, te profiteren.

Prijs en beschikbaarheid

De convertible komt eind dit jaar uit in Nederland maar Toshiba heeft op dit moment nog geen prijs bekendgemaakt.

  • Delen:
Toshiba Satellite Radius 12
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.