Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter ondersteunt multitasking in iOS-app op iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2015, 10:02 CategorieApplicaties

Twitter heeft laten weten dat het een update heeft uitgebracht voor de iOS-applicatie, waardoor het medium geoptimaliseerd is voor iOS 9. We zien dat we nu onder andere gebruik kunnen maken van multitasking op de iPad Air 2.

iOS 9: Twitter ondersteunt multitasking en meer

Het sociale netwerk Twitter heeft laten weten dat het de applicatie voor iOS geoptimaliseerd heeft voor het gisteren uitgebrachte iOS 9. De update brengt uiteraard nieuwe functies met zich mee en één van die functies is de mogelijkheid splitscreen multitasking te gebruiken. Dit is een feature die alleen is weggelegd voor de iPad Air 2 op dit moment, maar later is die ook beschikbaar voor iPad Mini 4 en iPad Pro. Twitter in multitasking-modus gebruik is extreem handig voor wanneer je tweets de wereld in moet helpen (voor je werk, bijvoorbeeld).

Ook nieuw in deze update is de mogelijkheid direct te reageren op een mention wanneer die binnenkomt. Je hebt namelijk de optie om direct een bericht te typen in de notificatie die in beeld verschijnt – je hoeft daarvoor niet de app te verlaten waar je je op dat moment in bevindt. Je kunt dit het beste vergelijken met de manier waarop Apples eigen berichtenapplicatie werkt. Je trekt de notificatie naar beneden, kunt meteen een bericht typen en drukt daarna op ‘versturen’. Gemakkelijk en vooral sneller gaat niet. De update is nu te downloaden.

iOS 9 is sinds woensdagavond zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.