Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vermeende specs voor iPad Air 3 verschijnen online

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2015, 10:23 CategorieiPad

Tijdens de jaarlijkse herfstpresentatie van Apple schitterde er één apparaat in afwezigheid: de iPad Air 3. Nu zijn er mogelijk specs opgedoken die de Air 3 met zich meekrijgt: het scherm blijft even groot, maar de resolutie is wel omhoog gegaan.

Gerucht: zijn dit de specs van de iPad Air 2?

Toen Apple vorige week woensdag zijn jaarlijkse herfstpresentatie hield – en daar apparaten als de iPhone 6s Plus, iPad Pro, Apple Pencil en Apple TV aankondigde – was één tablet die schitterde in afwezigheid: de iPad Air 3. Maar geen nood, want er is een nieuw gerucht over de nieuwe Air naar buiten gebracht: de tablet wordt namelijk eind dit of begin volgend jaar aangekondigd. Dat zal ongetwijfeld de tweede mogelijkheid zijn, aangezien dat overeen zou komen met een eerder gerucht over de iPad Air 3.

Samen met dat gerucht, zijn er ook enkele specs naar buiten gekomen. Zo krijgt de iPad Air 3 een scherm van 9,7 inch, net zoals zijn voorganger, maar wel met een hogere resolutie: 2334 bij 3112 pixels. Dat zou een behoorlijke verbetering zijn ten opzichte van de 1536 bij 2048 pixels-resolutie in de iPad Air 2. Daarmee zou de iPad Air 3 zelfs een pixeldichtheid van 401 ppi krijgen. Het schermratio zou overigens onveranderd 4:3 blijven. Onder de motorkap zit mogelijk de A9- of A9X-chip, samen met tenminste 2GB aan werkgeheugen.

De batterij zou iets kleiner worden dan in de iPad Air 2. Verder zou het apparaat een acht megapixel-camera aan de achterkant en een 2,1 megapixel-camera aan de voorkant krijgen. Er zouden drie versies op de markt komen: eentje met 16GB, 64GB of 128GB aan intern geheugen.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.