Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verwachting: ‘Adoptie iOS 9 gaat langzamer dan bij iOS 8’

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2015, 14:43 CategorieBesturingssystemen

De verwachting is dat de consument dit jaar minder snel zal overstappen van iOS 8 naar iOS 9, in vergelijking met de release van vorig jaar. Die adoptie ging al iets minder snel dan met iOS 7 het geval was en dat had alles te maken met de nogal buggy release.

‘Adoptie iOS 9 gaat nog langzamer dan adoptie iOS 8’

Het mobile analytics-bedrijf genaamd Crittercism geeft aan dat Apple mogelijk, voor de eerste week na release van iOS 9, een probleem met het nieuwe OS gaat hebben. Tijdens die eerste, cruciale, week zal de adoptieratio voor iOS 9 namelijk lager kunnen uitkomen dan bij iOS 8 het geval was. En die was al lager dan toen iOS 7 werd gelanceerd voor het grote publiek. iOS 8 had destijds last van enorm veel bugs, waardoor sommige iPhones en iPads soms onbruikbaar werden, functies misten of gewoonweg niet meer goed functioneerden.

Die gedachte gaat iOS 9 in de eerste week tegenhouden, denkt het bedrijf nu. Het idee van de upgrade is een beetje tenietgedaan door het fiasco van iOS 8. Een fiasco dat Apple probeert te voorkomen door publieke bèta’s uit te geven, moeten we er wel bij vermelden. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf uit Cupertino een aantal bèta’s van iOS 9 uitgebracht om nieuwe features te testen en bugs te verwijderen voordat ze een probleem vormen. Daardoor ligt de crash rate van iOS 9 lager dan bij iOS 8: 2,77 procent voor iOS 9, tegenover 3,48 procent voor iOS 8.

Het idee is verder dat de consument over het algemeen positief gaat zijn over iOS 9 en dat idee ook meegeeft al zijn omgeving, waardoor de adoptieratio zal toenemen in de komende weken. Binnen 25 dagen zou de vijftig procent al behaald moeten zijn, aldus het bedrijf.

We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal de upgrade naar iOS 9 gaan krijgen, vanavond vanaf 19:00 uur. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.