Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volg het Apple iPhone- en iPad-event vanavond live (stream en live-blogs)

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 14:30 CategorieApple

Om 19:00 uur Nederlandse tijd is het weer zover en zal Tim Cook met behulp van een paar belangrijke collega’s een presentatie (Keynote) geven. Tijdens de presentatie in september worden doorgaans de nieuwe iPhones getoond aan het publiek maar dit jaar gaan er geruchten dat er ook nieuwe iPads voor vanavond op het programma staan.

Het Apple Event – Nieuwe iPhones

Voordat we de spanningen te hoog laten oplopen moeten we eerst even over de nieuwe iPhones hebben. Natuurlijk is Apple redelijk goed in het geheim houden van nieuwe producten maar is het bedrijf tegelijkertijd enorm voorspelbaar. Met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is het, naar verwachting, dit jaar de beurt voor de S-varianten van deze toestellen. Om het jaar verandert Apple namelijk wat aan het design en in het tussenjaar komen er een paar nieuwe features bij. Voor de S-varianten van dit jaar is de verwachte nieuwe functie Force Touch, bekend geworden van de Apple Watch. Natuurlijk is het ook de verwachting dat er een betere camera en betere processor in de iPhones te vinden zal zijn.

Het Apple Event – Nieuwe iPads

Persoonlijk ben ik nog steeds niet overtuigd dat Apple vanavond al nieuwe iPads zal tonen aan het publiek, ik verwacht eerder nog een teaser waar Apple, net zoals Samsung onlangs deed, verwijst naar iets dat nog gaat komen. Tot nu toe hebben iPads namelijk altijd een eigen event gehad in de maand november en ik zie niet direct waarom het nu dit jaar anders zou zijn.

Mochten de nieuwe iPads getoond worden dan verwachten we voor de bestaande lijn upgrades die vergelijkbaar zijn met de iPhones; nieuwe processor en camera en misschien zelfs wel die extra drukgevoeligheid. Interessanter is natuurlijk een eventuele iPad Pro, een veel grotere iPad die allerlei features moet hebben om voor de zakelijke gebruiker interessant te zijn.

Het Apple Event – iOS 9

Zowel nieuwe iPhones als iPads zullen draaien op iOS 9, de nieuwste generatie van iOS. Deze versie is al een tijdje in beta en kan gebruikt worden door zowel developers als consumenten die zich daarvoor hebben opgegeven. Nieuwe features in iOS 9 zijn natuurlijk al eens keurig door ons besproken in een iOS 9: Wat is er nieuw? artikel.

Het Apple Event – Apple Watch en Apple TV

Er is goede kans dat Apple vanavond meer gaat vertellen over de Apple Watch en hoe goed deze het doet in de markt, hoeveel daarvan waar is moet de toekomst natuurlijk nog uitwijzen. Ook lijkt het erop dat er eindelijk een update gaat komen voor de Apple TV, het kastje dat je aan je TV kunt aansluiten. Dit jaar lijkt het apparaat toch echt te komen en te worden voorzien van nieuwe hardware en software die het mogelijk maakt om apps te installeren op het kastje. Of de verwachtte gaming-features ook hun opwachting zullen maken is nog maar de vraag.

Apple Event – Volg het live

Apple gebruikers kunnen via de Apple.com/live de stream van de keynote gewoon openen en bekijken. Dit is helaas niet mogelijk voor gebruikers van Windows (wel als je de nieuwe Edge-browser van Microsoft gebruikt) of een Android systeem. Daar zijn wel trucjes voor natuurlijk en als er gebruikt gemaakt wordt een streaming app zoals VLC dan kan deze url soelaas bieden.

Voor gebruikers met een Apple TV is er een speciale app beschikbaar vandaag op het systeem en is het kijken van de livestream dus verreweg het makkelijkste. Natuurlijk zijn er ook de nodige live-blogs die het nieuws vanavond zo snel mogelijk zullen typen. Wij hebben natuurlijk onze favorieten en raden de volgende aan.

Nederlands:

Engels:

Hoewel de populariteit van het twit.tv netwerk de afgelopen jaren aardig gedaald is (in ieder geval in onze perceptie) hebben Leo Laporte en vrienden vanavond ook weer een live-uitzending in petto. Twit.tv pakt het doorgaans zo aan dat ze de Keynote integraal uitzenden en er ‘overheen’ praten om commentaar te leveren. Zie het als een sportwedstrijd waar live commentaar bij geleverd wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.