Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xperia Z5 Premium toont niet altijd 4K-resolutie’

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2015, 17:42 CategorieAndroid

Het schijnt dat de Sony Xperia Z5 Premium niet altijd in een 4K-resolutie draait en in het menu terugvalt op de 1080p-resolutie. Dat melden althans verschillende forumgebruikers die al even aan de slag zijn geweest met de nieuwe high-end phablet van Sony.

Gerucht: Xperia Z5 draait de meeste tijd in full hd-resolutie

Op het internet zijn er al berichten te vinden over de Sony Xperia Z5 Premium-phablet, die Sony vlak voor de IFA-beurs in Berlijn heeft aangekondigd, waaruit op te maken is dat de eerste 4K-phablet, niet altijd in 4K draait. Gebruikers hebben namelijk gemeld dat wanneer je je in de interface van Android bevindt, de resolutie terugschakelt naar 1080p. Het verhaal dat nu de ronde doet is dat de 4K-resolutie alleen kan worden gebruikt wanneer je foto’s en video’s maakt of bekijkt met de high-end phablet.

Journalisten hebben ook al screenshots gemaakt met het apparaat die dit gerucht versterken, aangezien die screenshot werden opgeslagen met een resolutie van 1080p. Is het een probleem dat de interface niet in 4K weergeven wordt? Ja en nee. Ja, wanneer Sony het toestel probeert te verkopen als 4K-toestel zonder te melden dat de interface in full hd is. Nee, wanneer je wil dat je toestel langer meegaat dan slechts een paar uur. Omdat de Sony Xperia Z5 Premium nog niet is uitgebracht lijkt er nog niets aan de hand qua valse beloftes.

Tijdens de IFA-beurs hebben we zelf ook al even kunnen spelen met de Xperia Z5 Premium. Onze ervaringen lees je in onze hands-on.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.