Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo activeer en gebruik je WhatsApp Web voor iPhone

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2015, 17:07 CategorieTablet Tips

De client van WhatsApp die je op de computer kunt gebruiken, WhatsApp Web, was eerder al beschikbaar voor Android-toestellen, maar sinds kort kunnen ook iOS-gebruikers de dienst gebruiken. Met WhatsApp Web kun je je iPhone in je zak laten zitten, en al je inkomende berichtjes beantwoorden via je computer. We leggen uit hoe het werkt en waar je op moet letten.

WhatsApp Web

Sinds eind augustus is WhatsApp begonnen met het activeren van de mogelijkheid om WhatsApp Web te kunnen gebruiken in combinatie met een iPhone. Daarvoor was het alleen nog mogelijk om WhatsApp Web te gebruiken met een Android-telefoon. Vanaf deze maand kunnen álle iPhone-gebruikers WhatsApp Web gebruiken.

WhatsApp Web is een vrijwel volledige WhatsApp client voor op de computer. Naast je bestaande gesprekken doorlezen en beantwoorden, kun je ook nieuwe (groeps)gesprekken aanmaken. Je kunt zelfs afbeeldingen die op je computer staan versturen met de dienst. Voor een paar minder belangrijke features, zoals het aanpassen van de beheerder van een groepsgesprek, moet je je telefoon nog wel gebruiken.

WhatsApp Web activeren

Om de computer-versie van WhatsApp te activeren ga je naar web.whatsapp.com op je computer. WhatsApp raadt gebruikers aan om Google Chrome of Firefox te gebruiken, maar uit onze tests blijkt dat WhatsApp Web ook werkt in Safari. Wanneer je WhatsApp Web voor de eerste keer gebruikt moet je verbinding maken met je iPhone. Dit doe je door de QR-code te scannen. De scanner kun je vinden in WhatsApp, instellingen, WhatsApp Web. Na het scannen van de QR-code wordt je automatisch ingelogd.

Kun je de optie WhatsApp Web niet vinden in het instellingen-menu? Verschillende websites melden dat het helpt als je WhatsApp verwijdert en weer opnieuw downloadt uit de App Store. Maak wel eerst een back-up van al je gesprekken!

WhatsApp Web gebruiken

WhatsApp Web gebruiken is erg intuïtief, maar je moet wel op een paar dingen letten. Zo kun je je iPhone niet uitzetten, omdat berichten nog steeds verzonden worden via je iPhone. Ook raadt WhatsApp gebruikers aan om WhatsApp alleen te gebruiken als je computer en iPhone verbonden zijn met WiFi: de app kan namelijk nogal wat MB’s gebruiken wanneer veel foto’s en video’s doorgestuurd worden.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.