Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal verscheepte tablets wederom afgenomen

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2015, 17:05 CategorieAndroid

Het derde kwartaal van 2015 is het vierde kwartaal op rij waarin een daling in het aantal verscheepte tablets is waargenomen. Apple, Samsung en Asus hebben het meeste marktaandeel moeten inleveren, terwijl Huawei juist enorm gegroeid is.

Tabletmarkt daalt al vier kwartalen op rij

De tabletmarkt laat al een jaar lang een daling zien op het gebied van verscheepte en dus uiteindelijk ook verkochte tablets. In het derde kwartaal van 2015 werden er in totaal 48,7 miljoen tablets verscheept, wat 11,2 procent minder is dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden, toen er nog 55,7 miljoen stuks werden verscheept. Dat meldt onderzoeksbureau IDC. Apple, Samsung en Lenovo staan nog steeds in de top drie, maar alleen Lenovo liet nog een groei zien, ook al is die behoorlijk marginaal, van 0,9 procent. Bekijk hieronder de tabel.

tabletmarkt-q3-2015

Als je naar de bovenstaande cijfers kijkt, dan zie je dat Apple 1,8 procentpunten heeft ingeleverd en Samsung het met 0,9 procentpunten minder moet doen. Het betekent echter wel dat de twee giganten steeds dichter bij elkaar komen qua verscheepte tablets, niet in de laatste plaats omdat Apple harder zakt dan Samsung. Huawei is eigenlijk de enige winnaar dit kwartaal, met een gigantische stijging van jaar op jaar – alhoewel het bedrijf pas meetelt sinds het tweede kwartaal van 2015. Voor de rest moest iedereen eigenlijk inleveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.