Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ACM: ‘Geen 06-nummer meer voor een tablet’

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2015, 10:46 CategorieAndroid

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verscherpt het toezicht op het gebruik van 097-nummers, omdat de 06-nummers opraken. Daarom zou het ACM graag willen zien dat tablets in het vervolg worden geleverd met een 097-nummer, net als bijvoorbeeld een pinautomaat.

ACM: Liever geen 06-nummers meer voor tablets

Het duurt nu niet lang meer voordat de 06-nummers opraken. In september 2015 publiceerde ACM de Schaarsterapportage. Hieruit blijkt dat 90,7% van de beschikbare 06-nummers in gebruik is. Telecomaanbieders mogen 06-nummers alleen nog inzetten om mobiel te bellen, omdat deze nummers anders te snel zouden opraken. Sinds 1 juni 2014 is het verplicht om 097-nummers te gebruiken voor mobiele datacommunicatietoepassingen. Bij deze toepassingen wisselen apparaten door een SIM-kaart en een telefoonnummer gegevens uit met het internet.

Denk aan tablets, navigatiesystemen, alarmsystemen, slimme energiemeters en snoepautomaten. ACM verwacht dat het aantal apparaten met datacommunicatietoepassingen in de toekomst blijft groeien. Dit komt ondermeer door de groei van internet of things. In 2013 voorspelde de Organisation for Economic Co-operation and Development dat een doorsnee huishouden met twee pubers in 2022 in totaal vijftig internet connected devices heeft, waarvan eigenlijk alleen de mobiele telefoons een 06-nummer zouden moeten hebben.

Volgens het ACM blijven telecomaanbieders achter met het inzetten van 097-nummers voor apparaten die via een internetaansluiting gegevens uitwisselen. Wie een nummer niet gebruikt om mobiel te bellen, maar voor bijvoorbeeld een pinapparaat of een snoepautomaat, moet hiervoor een 097-nummer gebruiken. Datzelfde gaat in de nabije toekomst dus mogelijk ook gelden voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.