Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bewerk je foto’s onderweg met Adobe Photoshop Fix voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2015, 14:16 CategorieApple

Adobe heeft vandaag een nieuwe app uitgebracht, Adobe Photoshop Fix. De app is the beschouwen als Photoshop voor de iPad. De app heeft helaas niet alle functies van Photoshop, zoals lagen, maar de belangrijkste features zijn aanwezig, en de app is geheel gratis.

Gezichten en vormen aanpassen met Adobe Photoshop Fix

De eerste feature die je zult vinden in Adobe Photoshop Fix is de liquify-optie. Hiermee kun je gezichten en vormen aanpassen. Een vorm kun je snel aanpassen door eroverheen te vegen. Er zijn verschillend opties, zoals warp, swell en twirl. Portretten kunnen nog makkelijker aangepast worden.

Hiervoor is een speciale face-knop gemaakt. Druk hierop, en gezichten worden automatisch gescand, waarbij de app onder andere de ogen, neus en wangen herkent. Via een simpele slider kun je vervolgens iemand wat meer laten lagen, de ogen groter maken en zelfs de kaaklijn aanpassen.

Objecten weghalen

Een andere handige optie in Adobe Photoshop Fix is spot healing. Deze optie gebruik je als je een foto hebt gemaakt, maar een object in de weg staat, zoals een prullenbak. Open spot healing, markeer de prullenbak en hij verdwijnt automatisch. Adobe Photoshop Fix gebruikt hiervoor een algoritme dat de omgeving kopieert zodat je foto zo realistisch mogelijk blijft.

Andere handige features

Adobe Photoshop Fix heeft ook nog een hele hoop andere, handige features. Zo kun je de toon van kleuren veranderen, en iemand bijvoorbeeld paars haar geven. Ook essentials missen niet in Adobe Photoshop Fix, zoals croppen, roteren, en contrast, saturation, shadows en highlights aanpassen van een foto.

Gratis, maar inloggen met Adobe ID

Adobe Photoshop Fix is gratis te downloaden, maar je moet wel inloggen met je Adobe ID. Ook is een internet-verbinding vereist. Dit zou je een nadeel kunnen noemen, maar het handige is dat al je projecten automatisch in de cloud opgeslagen worden en dat je meteen verder kunt gaan met een project op je computer met functies als ‘Send to Photoshop’. Adobe Photoshop Fix is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS-apparaten, maar wordt binnenkort ook uitgebracht in de Google Play Store.

  • Adobe Photoshop Fix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.