Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-apparaten van Asus krijgen standaard Office-apps

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2015, 10:42 CategorieAndroid

Asus en Microsoft hebben bekendgemaakt dat de Android-apparaten van Asus voortaan worden geleverd met de Microsoft Office-apps. Asus is niet de enige die deze deal met Microsoft heeft gesloten, aangezien veel andere fabrikanten de producent al voorgingen.

Microsoft Office wordt standaard meegeleverd met Asus Android-apparaten

Wanneer je de mensen niet naar je platform krijgt, dan moet je (onderdelen van) dat platform naar de mensen toe brengen. Dat is wat Microsoft gedacht moest hebben toen het deals sloot met onder meer Samsung, Dell en Sony. Op de nieuwe apparaten van deze fabrikanten staan namelijk standaard enkele Office-applicaties geïnstalleerd, in ruil voor enkele Android-patenten die Microsoft in handen heeft, waar de fabrikanten dan kosteloos gebruik van mogen maken. Asus is de volgende fabrikant die de stoet volgt.

Wanneer je dus een tablet van Asus koopt dan is de kans heel groot dat je daar de nieuwe Microsoft Office-software op zult tegenkomen. Microsoft doet dit om consumenten naar het ecosysteem van het bedrijf te krijgen en hen bekend te laten raken met de software van het bedrijf. Zelf heeft Microsoft natuurlijk ook tablets en smartphones, maar ook een wearable (in de vorm van de Band) en een spelcomputer (natuurlijk de Xbox). En wanneer je in het Microsoft-ecosysteem zit, dan kun je al die apparaten “naadloos” gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.