Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App Thinning in iOS 9 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2015, 10:01 CategorieiPad

Apple heeft laten weten dat de App Thinning-functie van iOS 9 nu beschikbaar is voor ontwikkelaars en dus snel naar de gebruiker toe komt. Eerder loste Apple het probleem met de software al op en ontwikkelaars kunnen er nu dus meer aan de gang.

Met App Thinning in iOS 9 nemen apps minder ruimte in beslag

App-ontwikkelaars kunnen vanaf nu gebruikmaken van App Thinning: een techniek om apps kleiner te maken en te specificeren voor een bepaald toestel, zodat je alleen de data downloadt die je nodig hebt. Hierdoor download je niet alleen de apps sneller, ze zijn ook nog eens een stuk kleiner en nemen dus minder ruimte in op de interne opslagruimte van je iPhone of iPad. Vooral de consumenten die een 16GB-model hebben kunnen profiteren van deze feature, al zal de grootgebruiker van data het ook wel zien zitten.

Eerder waren er problemen met de software, die Apple toeschreef aan een bug binnen iCloud. Die problemen lijken dus nu helemaal achterwege. Als consument dien je wel iOS 9.0.2 te hebben geïnstalleerd op je iOS-apparaat, zodat je verdunde apps kunt downloaden en installeren. Het is nu echter niet zo dat elke app direct gebruikmaakt van App Thinning: de ontwikkelaar van die app dient de techniek zelf te hebben toegepast voordat je er als eindgebruiker van kunt profiteren. En dat kan nog wel eens wat tijd gaan kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.