Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple haalt 250 malafide applicaties uit App Store

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2015, 10:49 CategorieiPad

Apple heeft 250 applicaties uit de App Store gehaald, omdat die aan de haal gingen met de persoonlijke informatie van de gebruikers. Dat is tegen de richtlijnen in van Apple. Hoe de apps in eerste instantie door het reviewproces zijn gekomen, is onduidelijk.

250 malafide apps uit de App Store gehaald

Apple heeft 250 apps uit de App Store gehaald. Deze applicaties maakten allemaal gebruik van een Chinese SDK (software development kit), die de apps in staat stelde data te oogsten over de gebruiker. Zo kwam het bedrijf achter de SDK, Youmi, meer te weten over de gebruiker dan nodig of mag volgens de richtlijnen van Apple, waardoor Apple de apps uit de App Store heeft moeten halen. De SDK kon zien welke apps de gebruiker nog meer downloadde, wat zijn mailadres en het serienummer van het apparaat in kwestie is.

De 250 apps hadden in totaal één miljoen downloads op hun naam staan. De app-makers, die grotendeels gesitueerd zijn in China, waren zich er mogelijk niet bewust van dat Youmi deze data oogstte, waardoor Youmi ook verder zijn gang kon gaan. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de apps niet zijn opgemerkt door het intensieve reviewproces van Apple. Wat in elk geval duidelijk is, is dat Youmi al jaren bezig zou zijn geweest om middelen te vinden die dergelijke processen weten te omzeilen. Om welke apps het gaat, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.