Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple is conservatief over iPad Pro-verkopen’

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2015, 14:41 CategorieiPad

Apple schijnt naar verhouding een kleine bestelling te hebben geplaatst bij de leveranciers van de iPad Pro-onderdelen en voorlopig zou het bedrijf uit Cupertino die niet willen veranderen – deze iPad kan nog wel eens zijn doel voorbijschieten, is de gedachte.

iPad Pro: het succes is niet gegarandeerd

In slechts enkele weken zou de iPad Pro al in de winkels moeten liggen (hoewel het nog steeds niet duidelijk is of dat ook voor Nederland geldt). Maar dat zal mogelijk niet in grote hoeveelheden zijn. Producenten uit de productieketen van de iPad Pro zouden hebben gemeld dat Apple minder bestellingen heeft geplaatst in vergelijking met andere iPads. Dit geldt voor zowel het laatste kwartaal van 2015 als het eerste kwartaal van 2016. Voor die twee periodes zijn slechts 2,5 miljoen iPad Pro-modellen besteld.

Mocht de verkoop dus tegenvallen met de feestdagen, dan zal Apple afwachten en kijken wat er gebeurt in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Daarna zou Apple wederom verder kijken naar hoeveel Pro’s er moeten worden gefabriceerd. Aangezien veel bedrijven in bezuinigingen zitten en de iPad Pro voornamelijk op de zakelijke wereld is gefocust, lijkt de kans dus groot dat de iPad Pro, met zijn dure prijzen, zijn doel voorbij gaat schieten. Bovendien stagneert en daalt uiteindelijk de tabletmarkt als geheel al maanden.

Apple zou zich hier dus mogelijk op kunnen voorbereiden door minder modellen te bestellen en die houding voorlopig vast te houden.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.