Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple Pay zeer binnenkort in Nederland actief’

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2015, 18:35 CategorieiPhone

Het Apple Pay-logo verschijnt tegenwoordig bij verschillende vestigingen van McDonald’s en Marqt in Nederland, wat er op zou wijzen dat de dienst binnenkort beschikbaar is.

Apple Pay bij McDonald’s & Marqt

Enkele Nederlandse iPhone-gebruikers hebben opgemerkt dat bij het opzoeken van verschillende McDonald’s & Marqt-vestigingen in Nederland het Apple Pay-logo verschijnt. Dat logo verschijnt in Apple Maps als je bij een winkel met Apple’s betaaldienst kan betalen. Voorlopig was het Verenigd Koninkrijk nog het enige land in Europa waar je met de dienst kon betalen, maar alles wijst er nu op dat dat snel zal veranderen. Gelijkaardige berichten komen ook van aandachtige gebruikers uit onder andere Duitsland en Finland.

Een ING-klant sprak de bank over het logo aan op Twitter, waarop een medewerker antwoordde dat ze op de hoogte is en de druk intern nog zal opvoeren. Waarschijnlijk zal het dus niet lang meer duren eer je in Nederland met je iPhone of Apple Watch kan betalen.

Voorlopig ziet het er naar uit dat je alleen een MasterCard of VISA van ING aan je Apple Pay-account kan koppelen. Waarschijnlijk komen er nog meer banken bij, maar dat is nog onduidelijk. Het is wel mogelijk dat in de beginfase alleen creditcards ondersteund worden en debetkaarten niet, dat is namelijk de standaard in de Verenigde Staten.

Apple CEO Tim Cook liet eerder al weten dat “2015 het jaar van Apple Pay wordt”, inclusief Europese uitbreiding. Apple Pay werkt aan de hand van een NFC-chip, die aanwezig is in de iPhone 6 of 6S. Transacties worden beveiligd aan de hand van Touch ID, waardoor er geen pincode bij transacties van pas komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.