Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pencil wordt geleverd met een Lightning-kabeladapter

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2015, 9:25 CategorieAccessoires

Wanneer de Apple Pencil voor de iPad Pro straks in de winkel ligt, dan wordt hij geleverd met een adapter voor de Lightning-kabel. Toen de Pencil werd aangekondigd, gaf Apple aan dat je de stylus moest opladen door hem in de Lightning-poort van de iPad Pro te doen.

Apple Pencil straks op te laden met een Lightning-kabel

Voorheen was het de bedoeling de Apple Pencil, de speciale stylus van Apple, op te laden via de Lightning-poort van de iPad Pro. Omdat dat er natuurlijk heel vreemd uitziet en de kans bestaat dat de Pencil beschadigd wordt, heeft Apple nu besloten om de Pencil te bundelen met een Lightning-kabeladapter, zodat je ook je bestaande oplader kunt gebruiken voor de stylus. Op deze manier weet je in elk geval zeker dat de Apple Pencil niet zomaar afbreekt of je je iPad Pro van tafel gooit, omdat er een stylus uit steekt.

De Apple Pencil is de eerste, officiële stylus van Apple. Eerder gaf het bedrijf aan dat een stylus hartstikke onnodig en onhandig is, aangezien je ten eerste zelf (vaak) tien stylussen hebt en ten tweede je dat ding altijd kwijt bent. Dankzij sensoren in de stylus wordt er gecommuniceerd met het scherm waardoor je nauwkeurig kunt schrijven en tekenen. De pen communiceert niet via Bluetooth en is speciaal ontwikkeld met de iPad Pro in gedachte, de grootste iPad tot op heden, die in november op de markt moet verschijnen.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.