Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple weigert app Gravity die gewicht kan meten

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2015, 9:04 CategorieApplicaties

Apple heeft een app genaamd Gravity geweigerd, omdat de app volgens het bedrijf uit Cupertino ‘valse beloftes’ maakt. Maar is dat ook zo? Hoewel de ontwikkelaar in kwestie de beslissing van Apple respecteert, heeft hij wel een video gemaakt met Gravity in de hoofdrol.

Gravity is een app waarmee je gewicht kunt meten

Deze week heeft Apple een app geweigerd die nu niet in de App Store mag verschijnen. Het gaat hier om de app Gravity, die op een iPhone 6S en iPhone 6S Plus het gewicht van kleine objecten en poeders in beeld kan brengen. Apple is nu van mening dat de app een valse belofte maakt en in dezelfde categorie valt als al die andere applicaties die voor de grap zeggen dat ze het gewicht kunnen meten (volgens de ontwikkelaar van Gravity is dat zo’n tachtig procent van het huidige aanbod dat je al in de App Store vindt).

Maar is dat ook zo? Hoewel de maker de beslissing van Apple respecteert, wil hij toch aantonen dat Gravity geen grapje of entertainmentapplicatie is, maar ook echt daadwerkelijk werkt. In de bovenstaande video kun je Gravity in werking zien. De ontwikkelaar meet eerst het gewicht met een echte weegschaal en daarna doet hij hetzelfde op de iPhone 6S. De developer hoopt dat wanneer er straks meer 3D Touch-apps beschikbaar zijn, Apple daadwerkelijk kan geloven dat dit voortaan ook ‘één van die dingen is die een smartphone kan’.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.