Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple ziet iPad-verkoop verder dalen terwijl iPhone-verkoop stijgt

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2015, 9:37 CategorieApple

Apple heeft afgelopen nacht de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt en daaruit blijkt dat Apple voor het eerst in vier jaar minder dan 10 miljoen iPads verkocht (of eigenlijk geleverd) heeft. De iPhone0verkopen blijven echter stijgen.

Uit de kwartaalcijfers van Apple kunnen we opmaken dat de iPhone zijn langste tijd nog lang niet gehad heeft. Ongeveer 48 miljoen iPhones werden in de laatste drie maanden verscheept. Vorig kwartaal lag dit aantal nog op 39,2 miljoen. Maar, hier moet bij gezegd worden dat het openingsweekend van de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus meegeteld is en de verkopen dus een flinke boost geeft.

Wat betreft de iPad-verkopen is het nog altijd geen rooskleurig verhaal. Apple leverde het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds het voorjaar van 2011 minder dan 10 miljoen iPads. Waar dit precies aan ligt moet Apple nog verduidelijken vandaag maar eerder liet het bedrijf weten dat veel iPad-bezitters langer met hun apparaat doen en dus minder snel voor een nieuwe gaan. De nieuwe iPad mini 4 zit in de cijfers inbegrepen maar lijkt nauwelijks voor een positieve invloed te zorgen. De indrukwekkende iPad Pro, welke eind dit jaar uit moet komen, zit er nog niet bij en zou de verkopen iets kunnen doen stijgen.

Met name door het grotere aantal verkochte iPhones steeg de winst van Apple naar 11,1 miljard dollar, een stijging van bijna 30 procent. De omzet kwam uit op 51,5 miljard dollar, een record voor de Amerikaanse fabrikant.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.