Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Betalen met vingerafdruk nu mogelijk in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2015, 16:12 CategorieAndroid

Google heeft een verandering aan Google Play doorgevoerd achter de schermen, waardoor we nu met een vingerafdruk kunnen afrekenen. Daar heb je natuurlijk wel een smartphone, phablet of tablet met een vingerafdrukscanner en Android 6.0 voor nodig.

Afrekenen met je vingerafdruk in Google Play

Android 6.0 Marshmallow biedt eindelijk native ondersteuning aan voor vingerafdrukscanners. Tot op heden gebruikte je een dergelijke scanner vaak alleen voor het ontgrendelen van je Android, maar vanaf nu kun je er ook betalingen mee doen binnen Google Play. Je hebt daarvoor wel een aantal dingen nodig. Ten eerste een toestel met een vingerafdrukscanner, ten tweede Android 6.0 Marshmallow en ten derde versie 6.0 van Google Play. Voldoe je aan alle eisen, dan kun je afrekenen met je vingerafdruk in de digitale Android-winkel.

Echter, de optie staat niet meteen ingesteld als standaard. Wil je dus op deze manier afrekenen, dan dien je de functie zelf te activeren onder het kopje instellingen van de Google Play-app. Wanneer je de scanner activeert, dan moet je nog eenmalig je wachtwoord invoeren om te laten zien dat jij het bent, maar vanaf dat moment kun je alle betalingen verrichten met een druk op de vingerafdrukscanner. Je hebt daarna ook alsnog altijd de optie om met je wachtwoord te betalen, bijvoorbeeld wanneer je vinger vies is of wanneer je een handschoen aan hebt.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.