Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Configuratiescherm kan mogelijk verdwijnen in Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2015, 10:55 CategorieWindows

Microsoft wil wellicht Configuratiescherm en Instellingen gaan samenvoegen in één applicatie voor Windows 10, maar wanneer is onduidelijk. Het bedrijf is zich er in elk geval van bewust dat twee apps voor instellingen onnodig veel ruimte en rekenkracht inneemt.

Geen Configuratiescherm meer voor Windows 10?

Wanneer je gebruikmaakt van Windows 10, dan is het je misschien opgevallen dat je twee soortgelijke applicaties hebt voor het instellen van je (hybride) apparaat: Configuratiescherm en Instellingen (hierboven afgebeeld). Beide bieden andere in te stellen onderdelen aan, maar in de praktijk gebruik je waarschijnlijk Instellingen vaker dan Configuratiescherm. Microsoft weet dat beide apps bestaan en heeft aangegeven hier mogelijk wat in de toekomst aan te doen, omdat dit onnodig ruimte en rekenkracht kost.

Gabe Aul, hoofd van het Insiders-programma bij Microsoft, heeft op Twitter het volgende aangegeven.

Having two separate implementations means more code complexity and disk/mem usage. Getting to one is leaner.

Eén app voor alle instellingen is misschien wat minder overzichtelijk, maar zou uiteindelijk een betere, snellere en meer gebruiksvriendelijke ervaring kunnen aanbieden. Want nu is het soms de vraag: wat stel je waar in? In de toekomst kan het dus zomaar zijn dat Microsoft het Configuratiescherm verwijderd en de resterende opties en instellingen toevoegt aan de moderne Instellingen-app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.