Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je Android tablet #118

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2015, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw Android tablet. Deze keer onder andere een handige app waarmee je alles dat je doet kunt streamen naar een vriend.

AmpMe

Het idee is niet nieuw maar de implementatie van AmpMe is de moeite waard. Met AmpMe wordt het mogelijk om eenvoudig een multiroom of multi-speaker opstelling aan te maken, door simpelweg de app te installeren. De app maakt namelijk een server en receiver van je Android-apparaat, waardoor je diverse andere Android-apparaten (van bijvoorbeeld vrienden) en bluetooth-speakers kunt koppelen en muziek via al deze apparaten weer kunt geven. AmpMe is compatibel met iOS, is gebruiksvriendelijk en beschikt over een ‘party code’ waarmee gasten gebruik kunnen maken van jouw netwerk aan smartphones, tablets of speakers.

AmpMe-app

AmpMe is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • AmpMe

Mirrativ

Komt het wel eens voor dat je wat op je Android tablet of smartphone aan het doen bent en dat je dit graag direct zou delen met een vriend of familielid? Als dat het geval is dan is de app Mirrativ wellicht interessant. Met deze app is het mogelijk om datgene je aan het doen bent direct naar een ander te streamen. Het is een soort Periscope gecombineerd met Twitch maar dan zonder de beperking van Twitter of het spelen van games. Om video’s te streamen heb je minimaal Android 5.0 nodig maar voor het ontvangen/bekijken is Android 4.1 minimaal vereist. De app is nog niet helemaal bug-vrij maar het principe is leuk en soms handig.

Mirrativ

Mirrativ is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Mirrativ

Cosmic Watch

Als je op zoek bent naar een unieke en innovatieve app voor je Android tablet of smartphone dan kun je Cosmic Watch eens proberen. Deze app kost wat maar biedt iets dat je nergens anders vindt. De app is simpel gezegd een klok maar daar bovenop een 3D planetarium, een wereldklok, een eclips timer, een kaart voor sterrenbeelden en een astronomische kaart. Het is vooral een zeer fraai gemaakte app waarmee je echt wat bijzonders op je Android-apparaat hebt staan.

Cosmic-Watch

Cosmic Watch is voor een bedrag van 4,73 euro te downloaden uit de Google Play Store.

  • Cosmic Watch

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.