Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je Android tablet #121

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2015, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw Android tablet. Deze keer onder andere een fraaie launcher voor je tablet of smartphone.

Pixolor

De eerste app in ons overzicht is er een die met name interessant is voor ontwikkelaars en diegenen die slechtziend zijn. Pixolor maakt het namelijk mogelijk om en vergrootglas over je scherm te leggen en zo op elementen, bijvoorbeeld tekst, in te zoomen. Maar, eigenlijk is de app bedoeld voor ontwikkelaars want je krijgt de pixels te zien, inclusief kleurinformatie en de coördinaten van de centrale pixel.

Pixolor

Pixolor is gratis te downloaden uit de Google Play Store maar bevat in-app-aankopen.

  • Pixolor

Arrow Launcher

Microsoft zet de trend om meer software voor andere platformen te maken voort en leverde onlangs een gloednieuwe Android-launcher af. De launcher heet Arrow en doet ons een beetje denken aan Aviate, maar dan minder gericht op contextuele aanbevelingen. De app past een aantal icoontjes aan van apps die standaard op je toestel staan. Ook verandert natuurlijk de indeling van je homescreen. Helemaal onderop vind je nog steeds de apps die je daar zelf hebt neergezet. Daarboven is een groot gebied gereserveerd voor applicaties die je met enige regelmaat gebruikt en daarboven zit een rij met apps je dagelijks in gebruik neemt. Zo vind je snel de apps die je nodig hebt.

arrow-launcher

Arrow Launcher is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Arrow Launcher

Weather Timeline

Weather Timeline is de ideale app voor diegenen die goed op de hoogte willen zijn van de weersvooruitzichten. De app geeft een duidelijke en eenvoudige samenvatting van het weer in het komende uur, de komende 48 uur en de komende week. Ook worden weeralarmen voor de ingestelde locaties getoond en je kunt door een tijdlijn scrollen om het weer te checken. Met felle kleuren en duidelijke icons hoef je je niet meer af te vragen of de paraplu mee moet of dat je morgen een dagje naar het strand kunt. Overigens is de app ook compatibel met Android Wear waardoor de weersvooruitzichten in eenvoudige vorm op je smartwatch te zien zijn.

Weather Timeline is voor 0,69 euro te downloaden uit de Google Play Store.

  • Weather Timeline

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.