Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De eerste jailbreak voor iOS 9 is gearriveerd

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2015, 17:08 CategorieiPad

Vier maanden nadat Apple de eerste versie van iOS 9 heeft gelanceerd voor ontwikkelaars, is de eerste jailbreak voor iOS 9 beschikbaar. Let wel goed op: wanneer je iOS 9 jailbreakt, dan kan je toestel niet alleen raar reageren, je verliest ook nog eens alle garantie op de hardware.

Jailbreak voor iOS 9 beschikbaar, kost je wel je garantie

Zelf beschik je wellicht nog slechts een paar weken over iOS 9, maar de software werd vier maanden geleden al uitgebracht voor ontwikkelaars. Zodat ze het nieuwe besturingssysteem zouden kunnen uitproberen en op tijd hun apps kunnen optimaliseren. Andere iOS-ontwikkelaars doen er andere dingen mee: die willen de software namelijk kraken, zodat er ineens veel meer mogelijkheden zijn voor de gebruiker om mee te experimenteren. Die software, de jailbreak, is nu beschikbaar op iOS 9, maar kost je wel je garantie op je hardware.

Apple keurt deze praktijken natuurlijk (en logisch ook) helemaal niet goed en zegt tegen iedereen die zijn toestel op andere manieren dan in de voorwaarden staat gebruikt, kan fluiten naar zijn hardwaregarantie. De jailbreaksoftware die nu beschikbaar is werkt het beste met iPhones (ook de Plus-modellen) waar iOS 9.0-9.0.2 op staat. Mocht het je toch interessant lijken te experimenteren met dit soort dingen, weet dan waar je aan begint. Over de software wordt gezegd dat het instabiel is, maar de makers hebben het vertrouwen van de community.

Nogmaals: mocht je hieraan willen beginnen, weet dan dit Apple het verbiedt en je de garantie op je toestel verliest.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.