Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell lanceert nieuwe XPS 12 convertible met Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2015, 11:41 CategorieWindows

Dell heeft afgelopen nacht in de VS een nieuwe convertible aangekondigd. De Amerikaanse fabrikant komt met de XPS 12, een 12,5-inch laptop met een mechanisme waardoor het scherm in het toetsenbord te zetten is. De XPS 12 draait vanzelfsprekend op Windows 10-software.

De Dell XPS 12 is een high-end convertible, met een 12,5-inch ips lcd-display dat voorzien is van een 4K-resolutie, al zijn er ook varianten met een full hd-scherm aangekondigd. Het scherm heer zeer dunne bezels (randen) en kan middels magneten in het toetsenbord gezet worden waardoor je het apparaat als tablet en als laptop kunt gebruiken.

Dell-XPS-12-1

De tablet is voorzien van een behuizing die van magnesium gemaakt is, weegt 790 gram en is 8 millimeter dun. Verder komt het scherm met drie usb type-c-poorten, een SD-kaartlezer, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 30Whr accu. Onder de motorkap zien we een Intel Core M5-processor terug, vergezeld door 8GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan opslaggeheugen. Dell levert ook de Active Pen mee waarmee het scherm bediend kan worden.

 • 6th generation Intel Core m5
 • 12.5-inch Full HD 1080p of 4K (3840×2160) touch display
 • 8GB RAM
 • 128 of 256GB SSD
 • Intel HD Graphics 515
 • 8MP camera
 • 5MP webcam
 • Backlit keyboard
 • Glass trackpad
 • 2x USB-C poorten (2x Thunderbolt 3)
 • Stereo Speaker, Dual Microphones
 • 30Wh batterij

In de VS wordt de Dell XPS 12 in verschillende varianten gelanceerd. De versie met full hd-display, Intel Core M5-processor, 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen gaat 999 dollar kosten. De versie met 4K-scherm, 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen kost 1.299 dollar. Wanneer de convertible in de Nederlandse winkels ligt is nog niet bekend.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.