Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is waarom we geen nieuwe Nexus 7 hebben gekregen

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2015, 8:52 CategorieAndroid

De directeur van Asus heeft in een interview laten weten waarom we vorig en dit jaar geen nieuwe Nexus 7-tablet hebben gekregen. De redenen laten zich eigenlijk wel raden; gelukkig geeft Jonney Shih ook aan dat de samenwerking tussen Asus en Google niet voorbij is.

Geen Nexus 7 in 2014 en 2015

De directeur van Asus, Jonney Shih, heeft in een interview aangegeven waarom we vorig en dit jaar geen nieuwe Nexus 7-tablet hebben gekregen. Shih geloofde er niet in dat de nieuwe Nexus 7 niet zo’n succes zou kunnen worden als de eerste twee iteraties van het apparaat, die heel prettig geprijsd waren en toch behoorlijke specs hadden meekregen. Zowel de pers als de consument was het er tijdens de twee lanceringen over eens dat er maar weinig (kleinere) tablets beter waren dan de Nexus 7 (los van de huidige problemen).

Maar vandaag de dag ziet de tabletmarkt er heel anders uit. Uit de cijfers over die markt blijkt ook dat mensen minder tablets dan smartphones kopen. Aanvankelijk leefde de gedachte dat de consument even vaak van tablet zou kunnen wisselen als van smartphone en daarom verschenen er de afgelopen jaren zo veel op de markt. Maar dat is dus niet het geval. Meestal gebruiken consumenten kleine tablets voor het lezen van boeken en bekijken van films en daar heb je niet ieder jaar het nieuwste model voor nodig.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.