Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is wat de P betekent in de naam van de Nexus 6P

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2015, 9:25 CategorieAndroid

Google heeft aan het einde van september officieel de Nexus 6P onthuld. Maar waar staat die P precies voor in de naam van het toestel? In een AMA (Ask me Anything) op Reddit heeft Google antwoord gegeven op deze prangende vraag.

De P in Nexus 6P staat voor…

Een Google-team heeft op de website van Reddit, een groot internetforum, een AMA gehouden. AMA staat voor Ask me Anything en stelt bedrijven (maar ook beroemdheden of mensen met een aanwezige persoonlijkheid) in staat vragen te beantwoorden van fans of vanuit de community. Eén van de eerste vragen die werd gesteld was waar die P toch voor staat in Nexus 6P. het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: Premium. Google presenteerde de Nexus 6P als krachtig, sluik en mooi, dus Premium past wel bij deze Nexus.

Ook kwam er nog interessante informatie naar buiten over het 5,7 inch-scherm van de Nexus 6P. Het scherm is namelijk één van de nieuwste WQHD Amoled-schermen van Samsung. En niet zomaar eentje, aangezien Google zelf flink heeft zitten tweaken aan de display, zodat je ook echt het gevoel hebt met een premium apparaat te maken te hebben. Mocht je overigens nog benieuwd zijn waar die X in Nexus 5X naar refereert: dat is de X in Nexus. De X is de middelste letter, het centrum, en de Nexus 5X moet de kern van het Nexus-merk zijn.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.