Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook op iOS bevat nu 3D Touch en snelkoppelingen

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2015, 17:45 CategorieApplicaties

Facebook heeft een update uitgebracht voor zijn iOS-applicatie, die onder meer toegang biedt tot 3D Touch en de snelkoppelingen. Je kunt nu sneller posts maken en foto’s of video’s op het sociale netwerk plaatsen via de iOS-app.

Facebook geoptimaliseerd voor iOS 9

Facebook heeft vandaag zijn iOS-applicatie van een update voorzien, waardoor de app in kwestie is geoptimaliseerd voor iOS 9. Zo ondersteunt Facebook nu 3D Touch en de daar bijbehorende snelkoppelingen, zodat je nog sneller je status kunt bewerken of foto’s en video’s kunt plaatsen op het sociale netwerk. 3D Touch kun je in feite zien als een soort ‘rechter muisknop’, aangezien in het klein menu snel toegang biedt tot de meest gebruikte functies wanneer iPhone 6S Plus-eigenaars hun duim even op het icoontje drukken.

Ondertussen gaat de uitrol van geoptimaliseerde iOS-applicatie, die de nieuwe functies zoals 3D Touch ondersteunen, gestaag door. Aanvankelijk hadden alleen de apps van Apple toegang tot de nieuwste functies, maar al gauw kwamen Pinterest, Jet, Twitter, Shazam, OpenTable, Medium, Dropbox, Evernote en meer met een broodnodige update. Instagram, eigendom van Facebook, was één van de eerste third-party apps met 3D Touch-ondersteuning, terwijl WhatsApp, Groups en andere Facebook-apps nog op de updates wachten.

iOS 9 is sinds woensdagavond 16 september, zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

  • Facebook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.