Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google brengt eigen, populaire apps naar Windows 10 Mobile’

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2015, 10:48 CategorieWindows

Naar verluidt is Google van plan om enkele van zijn eigen en vooral populaire apps naar Windows 10 Mobile te brengen. Het gaat in dit geval om apps die Windows-gebruikers ook echt missen, zoals YouTube en Google Play Music.

Gerucht: Google-apps naar Windows 10 Mobile?

Onder het bewind van Satya Nadella heeft Microsoft een ander gezicht gekregen. Een vriendelijker gezicht, zou je kunnen stellen, omdat het bedrijf zich minder hard opstelt naar de consument die niet meteen voor het Windows-platform kiest (zo zijn de Office-apps nu ruimschoots verkrijgbaar op Android en iOS en werkt het net zo goed als op Windows). Andersom zie je zowel Google als Apple bijna geen applicaties uitbrengen voor de platformen van Microsoft, maar daar zou nu nog wel eens verandering in kunnen komen.

Naar verluidt wil Google namelijk enkele van zijn populaire applicaties naar Windows 10 Mobile brengen. De apps die worden genoemd zijn YouTube, Hangouts, Google Voice en Google Play Music – vooral YouTube wordt gemist door de Windows-community. Download je nu de YouTube-‘app’ uit de Windows Store, dan zet je in feite enkel een snelkoppeling op je startscherm. Mocht dit gerucht kloppen, dan hopen we daar morgenavond meer over te horen. Het zou Windows Mobile in elk geval een boost kunnen geven van heb ik jou daar.

Eerder maakte Microsoft bekend dat Windows 10 Mobile, de Windows 10-versie voor smartphones en tablets met een klein scherm, in november verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.