Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft Android 6.0 factory images vrij voor Nexus

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2015, 20:22 CategorieAndroid

Google heeft op maandagavond Nederlandse tijd de factory images van Android 6.0 Marshmallow vrijgegeven voor Nexus-apparaten. Heb je een modern Nexus-apparaat in huis en ben je een beetje handig, dan kun je nu al Marshmallow uitproberen.

Download: Android 6.0 Marshmallow factory images

Op maandagavond, Nederlandse tijd, heeft Google de factory images vrijgegeven van Android 6.0 Marshmallow. Iedereen die thuis een Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013) en Nexus 9 heeft staan, evenals een Nexus Player, en een beetje handig is met Android-apparaten, kan nu aan de slag met het downloaden van de nieuwe software en het flashen van het bestaande toestel. Let wel op: als je begint met flashen, dan raak je vaker wel dan niet al je data kwijt op je toestel, dus weet wat je doet wanneer je aan dit proces begint.

Het vrijgeven van de factory images is het eerste stadion van het uitrolproces van het nieuwe Android-besturingssysteem. Met de factory images ben je in staat handmatig het nieuwe Android op je Nexus-apparaat te installeren. Wanneer deze images beschikbaar zijn dan duurt het niet lang meer voordat Google ook de over-the-air-update (OTA) vrijgeeft voor het grote publiek. Mocht je van plan zijn later dit jaar of begin volgend jaar de nieuwe Nexus 6P te halen (of de Nexus 5X), dan staat Marshmallow al op dat apparaat geïnstalleerd.

In dit uitgebreide achtergrondartikel kun je alles lezen dat je nog over Android 6.0 Marshmallow wilde weten. Ben je er nog niet zeker van of je wil overstappen op de nieuwe Nexus 6 met je oude Nexus 6 nog op zak? Check dan ons artikel waarin we beide toestellen vergelijken.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.