Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google indexeert nu ook applicaties voor iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2015, 10:31 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat je vanaf nu ook direct iOS-applicaties kunt vinden en installeren vanuit de Google-zoekmachine. Deze verandering betekent wel dat de ondersteuning voor iOS 7 en iOS 8 wordt laten vallen, helaas.

Direct iOS 9-apps downloaden vanuit Google Zoeken

Sinds afgelopen mei stelt Google ontwikkelaars in staat om een speciale regel tekst toe te voegen aan hun app-beschrijvingen (alleen zichtbaar voor de Google-zoekmachine), waardoor gebruikers direct apps kunnen vinden en downloaden vanuit hun zoekopdracht via Google. Dat kan op Android en kon op bijvoorbeeld iOS 8, maar vanaf nu is het ook mogelijk dit met iOS 9 te doen. Dat betekent wel dat wanneer je nog een eerdere versie van iOS op je iPad of iPhone hebt staan, je geen toegang krijgt tot deze handige functie.

Wanneer je dus de Google-app voor iOS, Chrome voor iPhone en iPad en Safari voor iOS gebruikt, dan kun je de apps tegenkomen in je zoekresultaten (afhankelijk van je zoekopdracht, natuurlijk). Voor Safari-gebruikers kan het nog wel twee, drie weken duren. Sinds december 2013 experimenteert Google al met dergelijke indexering, maar destijds werd alle aandacht gelegd op het Android-platform, het eigen besturingssysteem van Google. Sinds eind vorig jaar is dezelfde technologie dus ook beschikbaar voor mensen met een iOS-apparaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.