Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 6 vs Google Nexus 6P: wat zijn de verschillen?

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2015, 15:20 CategorieAndroid

Google heeft tijdens zijn najaarspresentatie de opvolger van de Google Nexus 6 aangekondigd: de Nexus 6P. Wat zijn de verschillen tussen beide modellen? In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen onder elkaar.

Google Nexus 6 vs Google Nexus 6P: wat is het verschil?

In september 2015 heeft Google officieel de Nexus 6P aangekondigd. De fabrikant waar Google dit jaar voor gekozen heeft is het Chinese Huawei geworden. In vergelijking met het model dat vorig jaar op de markt kwam, de Nexus 6, heeft de Nexus 6P een iets kleiner scherm: 5,7 inch. De Nexus 6 heeft een schermformaat van 5,96 inch, wat wellicht net even te groot kan zijn. Net als vorig jaar heeft de Nexus 6P een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. Maar door het kleinere scherm is de pixeldichtheid intenser en komt uit op 518 ppi.

Het display wordt verder beschermd door Gorilla Glass 4 en beschikt over een coating die vingerafdrukken tegengaat. Onder de motorkap vinden we een nieuwe versie van de Snapdragon 810-processor van Qualcomm, versie 2.10. Deze versie zou geen oververhittingsproblemen meer hebben. De kloksnelheid is 2GHz. Hoewel de pixeldichtheid dus intenser is geworden, is de kloksnelheid met 0,7GHz omlaag gegaan. Gelukkig spelen er meer dingen een rol in de snelheid van een toestel, dus deze verlaging hoeft niet slecht uit te pakken.

Google-Nexus-6P-4

Ook deze Nexus beschikt niet over een geheugenkaartlezer, maar voor de grootgebruikers van interne opslagruimte onder ons hebben we wel goed nieuws: de Nexus 6P is straks verkrijgbaar met 128GB aan opslagruimte, terwijl de Nexus 6 niet hoger ging dan 64GB. Tevens beschikt de Nexus 6P, samen met de Nexus 5X-smartphone en in tegenstelling tot eerdere Nexus-toestellen, over een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Daarmee kun je onder andere de phablet ontgrendelen. Ook beschikt het apparaat over een usb type-c-poort.

Google-Nexus-6P-opladen

De Nexus 6P is voorzien van een elegante unibody behuizing, gemaakt van geanodiseerd aluminium. En ondanks het feit dat het toestel iets kleiner is in vergelijking met het toestel van vorig jaar, is het opvallend dat het gedeelte waar de camera zit weer iets dikker is. Ook weegt de Nexus 6P iets minder zwaar dan zijn voorganger, al scheelt het slechts zes gram. Maar al met al moet het voor een groot verschil in je broekzak gaan zorgen.

Google Nexus 6 vs Google Nexus 6P: de verschillen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er dus aardig wat veranderd, met name onder de motorkap. In onderstaande tabel zetten we alle belangrijke specificaties van de Nexus 6P en Nexus 6 onder elkaar.

Alle specificaties en verschillen

Nexus 6P Nexus 6
Display 5,7 inch 5,9 inch
Techniek AMOLED AMOLED
Resolutie 2560 x 1440 pixels 2560 x 1440 pixels
Processor Qualcomm Snapdragon 810 Qualcomm Snapdragon 805
Opslaggeheugen 32GB / 64GB / 128GB 32GB / 64GB
Webcam 8 megapixel 2 megapixel
Camera 12,3 megapixel 13 megapixel
Video 4K-opnamen HD-opnamen
Wifi Dual-band, 802.11a/b/g/n/ac Dual-band, 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.2 4.0
NFC Ja Ja
3G/4G Ja/Ja Ja/Ja
GPS Ja Ja
Batterijduur 16 uur 12 uur
Aansluitingen Usb type-c-poort, 3.5mm jack microUSB 2.0-poort, 3.5mm jack
SIM Nano SIM Nano SIM
Kleur Zilver, wit, grijs Zwart, zilver
OS Android 6.0 Marshmallow Android 5.1 Lollipop (en 6.0 middels update)
Google Now Ja Ja
Vingerafdrukscanner Ja Nee
Afmetingen 159,3 x 77,8 x 7,3 mm 159,3 x 83 x 10,1 mm
Gewicht 178g  184g
 Batterij 3450 mAh Lithium Polymer 3220 mAh Lithium Polymer
Adviesprijs Vanaf 649 euro Vanaf 418 euro
Productpagina Productpagina

Nexus 6P kopen en review

In Nederland moet het toestel voor het einde van oktober leverbaar zijn. De 32BG-versie gaat 649 euro kosten, de 64GB-versie kost 699 euro en de 128GB-variant krijgt een prijs van 799 euro mee.

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Nexus 6P en Nexus 6. In onze tablet database kun je de tablets/phablets zelf vergelijken, met elkaar of met tablets/phablets van andere merken.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.