Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play krijgt binnenkort een ander design

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2015, 9:52 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat Google Play binnenkort wordt voorzien van een nieuw design, dat apps en entertainment zal scheiden van elkaar. Het sleutelwoord is ‘simpel’: navigeren zal dus straks veel intuïtiever moeten aanvoelen dan nu het geval is.

Google werkt aan nieuw design voor Google Play

Google heeft laten weten dat Google Play binnenkort wordt voorzien van een nieuw design. Navigeren door de menu’s zou stukken simpeler moeten worden. Eén van de middelen om dat te bereiken, is het opdelen van de winkel in twee secties: Apps & Games en Entertainment. Die twee tabs vormen straks de nieuwe homepage van de app. Wil je van sectie wisselen op de homepage, dan hoef je alleen maar naar links of rechts te swipen. Vervolgens zie je de keuzemogelijkheden onder de header van de applicatie staan.

play-nav

Die keuzemogelijkheden geven je direct toevoegen tot de beste apps, categorieën, nieuwe releases, updates en meer, zoals je op de bovenstaande bewegende afbeelding kunt zien. De animatie tussen het swipen door werkt soepel en de keuzemogelijkheden per sectie veranderen even soepel mee. Het plaatje aan de bovenkant van de app zal mogelijk curated content zijn, uitgekozen door het Google Play-team. Helaas heeft Google nog niet bekendgemaakt wanneer we deze update mogen ontvangen; ‘binnenkort’ is alles dat we kregen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.