Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt nieuw beoordelingensysteem uit in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2015, 9:18 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat je vanaf nu een ander beoordelingensysteem kunt tegenkomen binnen Google Play, gebaseerd op het oude. Dit nieuwe systeem laat niet het aantal grijze sterren binnen de witte zien, maar een daadwerkelijk numeriek getal, naast één ster.

Google Play krijgen nieuw beoordelingensysteem

Enkele weken geleden kwamen een paar Google Play-bezoekers opeens een nieuw beoordelingensysteem tegen binnen Google Play. Dit nieuwe systeem liet niet de grijze sterren binnen de witte sterren zien om aan te geven hoe erg een app gewaardeerd wordt, maar één ster met daarnaast een numeriek getal als waarde. Het idee achter dit systeem is om in één oogopslag duidelijker te weergeven hoe erg een app gewaardeerd wordt, omdat het soms moeilijk te zien is in hoeverre de laatste ster werd gebruikt als beoordelingsmiddel.

De schaal van het beoordelen verandert echter niet. We hebben nog steeds te maken met maximaal vijf sterren, dus achter de schermen en aan de manier waarop je dat cijfer kunt interpreteren verandert er niets. Ook vul je zelf nog het aantal sterren in op de app-pagina, wanneer je zelf de beoordeling wil geven. De uitrol vindt nu plaatst, dus het kan zijn dat je al de nieuwe beoordelingen te zien krijgt. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan volgt de update later deze week – Google rolt dit soort updates vaak stapsgewijs uit.

Heb je een Android Wear-smartwatch? Check dan ook de andere verandering die Google heeft doorgevoerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.