Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google updatet Chrome-browser voor iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2015, 9:56 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat de Chrome-browser vanaf nu is geoptimaliseerd voor het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple, iOS 9. Voor iPad-bezitters betekent dit dat die toegang krijgen tot features zoals Split View, Slide Over en Picture-in-Picture.

Google Chrome geoptimaliseerd voor iOS

Google heeft ervoor gezorgd dat de Chrome-browser op iOS vanaf nu geoptimaliseerd is voor gebruik op iOS 9. Dat betekent dat de nieuwste iPad-modellen toegang krijgen tot de multitasking-functies van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple. Met Split View kun je nu twee apps naast elkaar laten draaien, met Slide Over is het mogelijk om Chrome op te starten terwijl je een andere applicatie gebruikt en met Picture-in-Picture is het mogelijk video’s te minimaliseren, terwijl je rustig verder surft – zelfs in Split View.

Deze update is vooral handig voor het moment waarop je twee browser-apps naast elkaar moet laten draaien. Safari, de standaard browser van iOS, is niet in staat twee browser-schermen naast elkaar te openen, maar wanneer je Chrome en Safari nu naast elkaar zet kan dat wel. Split View kan alleen gebruikt worden op de iPad Mini 4, iPad Air 2 en de aankomende iPad Pro, terwijl Slide Over en Picture-in-Picture gebruikt kunnen worden op iPad ProiPad Air of later en iPad mini 2 of later. Je kunt de update hieronder downloaden.

iOS 9 is sinds woensdagavond 16 september, zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

  • Google Chrome
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.