Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verhoogt maximale prijzen in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2015, 13:22 CategorieAndroid

Google heeft de maximale prijzen in Google Play, de digitale winkel van Android, verhoogd. In sommige landen is die grens zelfs verdubbeld. In de meeste Europese landen is de maximale prijs niet verdubbeld, maar het scheelt niet veel.

Maximale prijzen omhoog in Google Play

De meeste applicaties in Google Play zijn gratis en de apps die wel geld vragen, kosten meestal 0,99 tot vijf euro. Dat zijn geen hoge bedragen; hoge bedragen komen sowieso weinig voor in Google Play. Aan die hoge bedragen zit echter wel een limiet dat Google heeft opgesteld. Hier in Europa, in de landen waar ze met de euro betalen, lag dat limiet altijd op 199 euro. Echter, dat limiet is nu verhoogd door Google, waardoor ontwikkelaars van apps, widgets en games nu tot 350 euro per app of in-app-aankoop kunnen vragen.

Tot op heden zijn er maar weinig apps die überhaupt de oude grens hadden opgezocht, maar qua in-app-aankopen weten we inmiddels dat ontwikkelaars maar al te graag de grens opzoeken. We zijn er van overtuigd dat we nu niet ineens allerlei apps van 350 euro gaan tegenkomen in Google Play, maar de in-app-aankopen zien we mogelijk wel stijgen – zowel in bedrag als in hoeveelheid. De verandering is nu al live en het wachten is tot we de eerste apps of in-app-aankopen tegenkomen die om dit exorbitante bedrag vragen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.