Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verplicht Doze en volledige encryptie in Android 6.0

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2015, 13:09 CategorieAndroid

Eén van de meest nuttige nieuwe functies in Android 6.0 is Doze. Doze zorgt voor een verbeterende standby-tijd van je Android device. Google zal fabrikanten verplichten de onaangepaste functionaliteit van Doze te implementeren in hun versie van Android. Daarnaast is ook volledige encryptie van tablets en telefoons verplicht in Android Marshmallow.

Doze

Waar Android in voorgaande jaren de neiging had om tijdens standby-modus veel achtergrondprocessen te laten runnen, daar zorgt Doze ervoor dat deze achtergrondprocessen in een slaapstand komen als je je device voor langere tijd niet gebruikt. Hierdoor zal de accu veel langer zijn in standby-modus. Om er zeker van te zijn dat fabrikanten niet de werking van Doze aanpassen in hun eigen versie van Android heeft Google dit vastgelegd in Android 6.0 Compatibility Definition Document (CDD).  In dit document staat bepaald waaraan alle Android devices moeten voldoen om toegang tot de Google Play Services te verkrijgen. Fabrikanten zijn nog wel toegestaan om bepaalde (zelfgemaakte) apps te ontsluiten van Doze. Het is dan wel weer verplicht om deze allemaal zichtbaar te maken voor de gebruiker zodat je overal inzicht in hebt.

Volledige encryptie

Naast dat Doze verplicht is, staat in het CDD ook dat volledige encryptie in Android 6.0 voor nieuwe toestellen standaard ingeschakeld moet zijn. Hiermee hoopt Google nieuwe toestellen beter te beveiligen tegen cybercriminelen. Encryptie is de versleuteling van alle data op je device. Mocht je telefoon gehackt zijn dan kan de hacker niks met de versleutelde data. Met de Nexus 6 en 9 had Google al standaard de encryptie ingeschakeld maar nu gaat het een stap verder. De gebruiker kan desgewenst zelf de encryptie uitschakelen.

Android 6.0

Deze eisen zijn een stap richting een meer universele Android 6.0-ervaring, ongeacht van welk merk je een apparaat koopt. Dat is in het voordeel van zowel consumenten want zo is het verzekerd van features zoals Doze, als voor Google die zo sneller updates kan verspreiden onder Android Marshmallow. Voor meer informatie over Android 6.0 lees dan vooral ons uitgebreide artikel over wat er precies allemaal nieuw is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.