Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google voegt meer illustraties toe aan kalender-app

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2015, 9:27 CategorieAndroid

Google heeft via zijn eigen Gmail-blog laten weten dat de kalender-app van het bedrijf voorzien is van meer illustraties voor bijzondere en ook iets minder bijzondere dagen. Ook is er nu ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Google Kalender ondersteunt nu Nederlandse taal

De eigen kalender-applicatie van Google is soms een visueel festijn wanneer je specifieke woorden gebruikt bij het invoeren van een afspraak of gebeurtenis. Ga je ergens eten met de kerst? Dan voegt Google een passende illustratie bij die afspraak, je agenda wat op te vrolijken en zodat het niet lijkt op een standaard lijst met af te werken afspraken. Dit weekend heeft Google laten weten dat er meer illustraties zijn toegevoegd, ook voor de minder bijzondere dagen of afspraken: bijvoorbeeld wanneer je naar de kapper gaat.

Daarnaast heeft Google laten weten dat er dertig talen extra worden ondersteund voor die afbeeldingen. Nederlands is daar gelukkig eentje van, waardoor je ook in onze taal kunt kijken welke afbeelding Google bij welke afspraak plaatst. In de toekomst is de zoekmachinegigant van plan meer afbeeldingen toe te voegen. Het bedrijf geeft aan zich graag te laten inspireren door de Android-gemeenschap. Mocht je dus nog een leuke foto hebben voor een specifiek evenement of specifieke taak of afspraak, tweet dan de foto met de hashtag #makethemost.

 • Google Agenda
 • Delen:

Reacties

 1. Elvira
  03 juni, 2016 om 20:47

  Zijn de illustraties ook te wijzigen of te verwijderen?

 2. Paul
  09 december, 2016 om 8:43

  Ik heb die vraag ook. Kun je de illustraties verwijderen? Ze leiden maar af.

 3. Henkjan
  25 juli, 2017 om 10:58

  Verschrikkelijk irritant, wie weet hoe ze uit te zetten zijn???

 4. Kath
  23 augustus, 2017 om 13:12

  Ik ben ook al even aan ’t zoeken hoe de illustraties te verwijderen of hoe ik zelf kan kiezen of ik een illustratie wil toevoegen aan een afspraak of niet.

 5. Annette
  16 september, 2017 om 7:12

  Als er een illustratie bij staat kijk ik er over heen… Ik pas tegenwoordig de tekst van mijn afspraak aan om te voorkomen dat er een illustratie bij gezet wordt. Als iemand tips heeft om het af te zetten, heel graag!

 6. Maarten
  28 april, 2018 om 19:45

  Volgens mij is het nog steeds niet mogelijk om deze infantiele plaatjes uit te zetten. Toch belachelijk dat ik een stofzuiger te zien krijg, als ik een afspraak maak “mailbox opruimen”. Google denkt dat we kleine kinderen zijn of zo….

 7. Ellen
  22 februari, 2020 om 13:03

  Persoonlijk vind ik deze plaatjes prachtig en zou ik juist willen weten hoe ik ze oproep en welke woorden ze specifiek worden opgeroepen. Stel je gaat naar Parijs zou er dan de Franse vlag kunnen komen? of ik heb een afspraak met de dierenarts dat er dan een hond komt?. Welk woord kan ik dan intikken. Dank alvast voor de reactie, erg benieuwd of hier een antwoord op is :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.