Google voegt meer illustraties toe aan kalender-app

19 oktober 2015 1 Minuut 7 Reacties
google-calender

Google heeft via zijn eigen Gmail-blog laten weten dat de kalender-app van het bedrijf voorzien is van meer illustraties voor bijzondere en ook iets minder bijzondere dagen. Ook is er nu ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Google Kalender ondersteunt nu Nederlandse taal

De eigen kalender-applicatie van Google is soms een visueel festijn wanneer je specifieke woorden gebruikt bij het invoeren van een afspraak of gebeurtenis. Ga je ergens eten met de kerst? Dan voegt Google een passende illustratie bij die afspraak, je agenda wat op te vrolijken en zodat het niet lijkt op een standaard lijst met af te werken afspraken. Dit weekend heeft Google laten weten dat er meer illustraties zijn toegevoegd, ook voor de minder bijzondere dagen of afspraken: bijvoorbeeld wanneer je naar de kapper gaat.

Daarnaast heeft Google laten weten dat er dertig talen extra worden ondersteund voor die afbeeldingen. Nederlands is daar gelukkig eentje van, waardoor je ook in onze taal kunt kijken welke afbeelding Google bij welke afspraak plaatst. In de toekomst is de zoekmachinegigant van plan meer afbeeldingen toe te voegen. Het bedrijf geeft aan zich graag te laten inspireren door de Android-gemeenschap. Mocht je dus nog een leuke foto hebben voor een specifiek evenement of specifieke taak of afspraak, tweet dan de foto met de hashtag #makethemost.

Google Agenda

Reacties (7)