Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt mogelijk aan eigen processor

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2015, 14:53 CategorieAndroid

Mogelijk werkt Google aan een eigen processor. Dat is de gedachte die nu heerst op het internet, na het zien van een vacature bij Google. Google is namelijk op zoek naar een multimedia chip architect en dat suggereert dat het bedrijf dus zijn eigen processor zou willen maken.

Maakt Google straks zijn eigen processor?

Google heeft eigenlijk altijd de productie van hardware aan andere bedrijven gelaten. Tot de aankondiging van de Chromebook Pixel en de Pixel C-tablet, die het bedrijf onlangs aangekondigde. Die tablet is helemaal ontworpen en geproduceerd door Google, op de processor, een Nvidia Tegra X1-chip, na. Een vacature op de website van Google suggereert nu dat het bedrijf zijn eigen processor zou willen maken, aangezien er wordt gezocht naar een multimedia chip architect. Google heeft zelf nog niets bekendgemaakt.

Google zou om verschillende redenen een eigen processor willen hebben. De belangrijkste is toch wel dat Google dan zelf elk aspect van zowel soft- als hardware in handen heeft en op elkaar kan afstemmen. Hoewel Apple ook niet zelf alles produceert, overziet het bedrijf uit Cupertino elke stap binnen het productieproces, waardoor Apple in staat is geweest een premium merk in de markt te zetten, ook al is de hardware niet altijd up-to-date. Het belangrijkste is dat software en hardware naadloos met elkaar samenwerken.

Tot we iets van Google horen, kan de vacature nog veel meer betekenen natuurlijk. Het kan namelijk ook zo zijn dat Google een andere of extra processor aan boord van zijn apparaten wil hebben die aspecten zoals de fotocamera en dergelijke kunnen verbeteren. We moeten rustig afwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.