Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google zal Android en Chrome OS gaan samenvoegen

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2015, 9:56 CategorieAndroid

Google is voornemens om Android en Chrome OS te gaan samenvoegen. Het nieuwe OS zou in 2017 gelanceerd moeten worden. Door beide systemen te combineren, zullen we straks veel meer laptops gaan tegenkomen die draaien op Android.

Android en Chrome OS worden één systeem

Op dit moment heeft Google twee systemen: Android en Chrome OS. Beide systemen lijken op bepaalde vlakken op elkaar, maar verschillende genoeg om andere markten aan te spreken en te draaien op andere hardware. Maar omdat die hardware steeds meer op elkaar gaat lijken (tablets lijken meer op laptops en andersom – zoals de Pixel C), zie je ook dat die markten naar elkaar toe trekken. Twee besturingssystemen onderhouden lijkt dan teveel van het goede, moet Google gedacht hebben, dus worden de twee OS’en samengevoegd.

Of beter gezegd: het Chrome OS gaat op in Android en dat betekent dus dat we straks Chromebooks, met en zonder touchscreen, gaan zien met Android. Een preview van dit nieuwe OS zien we waarschijnlijk voor het eerst tijdens de I/O-presentatie in 2016, aangezien de verwachting is dat Google het nieuwe Android, met Chrome OS-elementen, lanceert in 2017. Eerder zorgde Google er al voor dat Chrome OS en Android dichter bij elkaar staan, dus dit lijkt de volgende, logische stap in de groei van beide systemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.