Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Groove Podcast: de onofficiële podcast-app voor Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2015, 10:06 CategorieApplicaties

Wanneer je aan de naam Groove denkt, denk je nu misschien aan een app van Microsoft. Maar Groove Podcast is dat niet, maar had het zomaar wel kunnen zien. Het is namelijk één van de mooiste podcast-applicaties voor Windows 10, die ook naar Windows 10 Mobile komt.

Podcasts beluisteren met Groove Podcast

Microsoft heeft eerder dit jaar de naam Groove Music (of Muziek, in het Nederlands) toegekend aan de vernieuwde Xbox Music-applicatie. Je zou dus kunnen stellen dat andere apps die daarna de naam ‘Groove’ dragen binnen dezelfde lijn vallen, maar in het geval van Groove Podcast is dat niet het geval. Maar niet getreurd, want wanneer je de app downloadt en gebruikt, dan lijkt het net alsof je een officiële Microsoft-applicatie aan het gebruiken bent. Groove Podcast is namelijk één van de mooiste podcast-applicaties voor Windows 10.

De interface van Groove Podcast heeft zich hevig laten inspireren door Groove Music, waardoor Groove Music-gebruikers zich in elk geval snel zullen thuis voelen. Ook qua features stelt Groove Podcast niet teleur. Uiteraard kun je podcasts zoeken en streamen vanuit de app, maar je kunt ze ook (automatisch) offline opslaan, ze uit je lijst verwijderen wanneer je ze al beluisterd hebt, een notificatie ontvangen wanneer er een nieuwe verschijnt en nog meer. Daarnaast geeft de maker aan dat er binnenkort ook een versie voor Windows 10 Mobile verschijnt.

  • Groove Podcast
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.