Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hackers kunnen Siri en Google Now besturen via radiogolven

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2015, 16:35 CategorieBesturingssystemen

Enkele hackers zijn er in geslaagd om met Siri of Google Now te praten aan de hand van radiogolven die mensen niet horen, zo kunnen ze ongezien iOS-apparaten besturen.

Siri en Google Now op afstand te besturen

Het nieuws komt van de Franse overheidsdienst ANSSI, en wordt gemeld door magazine Wired. De onderzoekers beweren dat ze aan de hand van radiogolven op een bepaalde frequentie, die voor het menselijke oor niet te horen zijn, met virtuele assistenten als Siri of Google Now kunnen praten. Op die manier kunnen kwaadwilligen ongemerkt je smartphone bedienen aan de hand van stemcommando’s.

Uit het onderzoek blijkt dat hackers tot op 5 meter afstand van je smartphone de golven kunnen versturen en je smartphone bedienen. Ze kunnen zo bijvoorbeeld ongemerkt berichten of e-mails versturen met je smartphone. De truc werkt wel alleen als je een hoofdtelefoon met microfoon gebruikt, die moet dan dienen als een soort antenne om de golven te ontvangen.

De truc werkt met alle iPhones en iPads die ook Siri ondersteunen, en hetzelfde geldt voor alle Android-toestellen met Google Now. iOS-apparaten moeten de “Hey Siri”-functie niet aan hebben staan, aangezien via de radiogolven ook het signaal van de Home-knop kan worden verstuurd. Voorlopig is de kans dat gebruikers hier problemen me ondervinden zeer klein, maar wie liever geen risico neemt kan zijn of haar virtuele assistent uitschakelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.