Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP kondigt nieuwe Spectre x360 en Spectre x2 aan

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2015, 15:36 CategorieWindows

HP heeft vandaag een vernieuwde Spectre x360 en Spectre X2 hybride aangekondigd, die laatste moet de tegenhanger worden van de Microsoft Surface.

HP heeft voor de lancering van deze nieuwe toestellen een samenwerkingsverband met Bang & Olufsen, die zijn 90Ste verjaardag viert. Alle toestellen zijn dan ook uitgerust met geluid van de bekende fabrikant van audioproducten.

HP Spectre x360

De nieuwe generatie van de HP Spectre x360 heeft een snellere Intel i5- of i7-processor dan zijn voorganger. Je kan het toestel nu verkrijgen met een opslagruimte van 512GB, waar je de vorige slechts kon uitrusten met een SSD van 256GB. Het omklapbare scherm van het toestel meet 13,3 inch en is iets dunner dan zijn voorganger.

HP Spectre x360

HP belooft dat de batterij van het toestel zo’n 12 uur mee gaat op één accu. De Spectre x360 weegt 1,4 kilogram en is slechts 15,9 millimeter dik. Het apparaat zou deze maand nog beschikbaar zijn in Nederland en begint aan een prijs vanaf €1.199.

HP Spectre x360 flat

HP Spectre x2 hybride

De HP Spectre x2 is de nieuwste hybride van het bedrijf. Het toestel weegt zo’n 0,84kg en is slechts 8 millimeter (zonder toetsenbord) en is dan ook zeer portable. HP beweert dat de Spectre x2 de dunste 2-in-1-pc is die het bedrijf al heeft geproduceerd.

Het apparaat heeft een Intel M-processor en kan worden uitgerust met een SSD met een opslagcapaciteit van maximum 256GB. Het apparaat is ook uitgerust met een afneembaar toetsenbord, gemaakt uit aluminium en uitgerust met een touchpad.

HP Spectre x2 achter

De Spectre x2 heeft twee USB 3.0 Type-C poorten, beiden kunnen worden gebruikt om het apparaat op te laden of een scherm aan te sluiten. Het apparaat heeft ook een kickstand en is uitgerust met een stylus. Zowel de stylus als het toetsenbord worden standaard meegeleverd.

Opvallend aan het toestel is dat het is uitgerust met drie camera’s: een 5-megapixelcamera vooraan voor videochats, een 8-megapixel camera achteraan en een Intel RealSense camera voor het vastleggen van 3D-beelden. Op zowel de tablet als het toetsenbord zijn twee luidsprekers te vinden, geproduceerd door Bang & Olufsen.

HP Spectre x2 back

Als er geen Wi-Fi aanwezig is kan je met de tablet verbinding maken met een mobiel netwerk aan de hand van een 4G module. Met de HP DataPass kan je altijd online zijn zonder contract, zo beweert de producent. Je ontvangt kosteloos zo’n 200MB in Nederland per maand en aanvullende data valt aan te kopen bij HP. GPS zit standaard in het toestel ingebouwd.

Prijs & beschikbaarheid

De Spectre x360 zal in oktober al in de Nederlandse winkelrekken verschijnen aan een startprijs vanaf €1199. De Spectre x2 zal in november beschikbaar zijn vanaf €999 en wordt standaard geleverd met stylus en toetsenbord.

  • Delen:
HP Spectre x360 (2015)
Windows 10
HP Spectre x2 front
HP Spectre x2
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.