Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9 staat nu op 60% van iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2015, 9:11 CategorieiPad

Apple heeft laten weten dat momenteel 61 procent van alle iOS-apparaten draait op het nieuwste besturingssysteem, namelijk iOS 9. iOS 8 is ook nog erg in trek en is goed voor dertig procent van de markt. De overige negen procent wordt niet gespecificeerd door het bedrijf.

iOS 9: 60% van de iOS-markt in handen

Apple heeft wederom zijn App Store datakaart uitgebracht, waaruit op te maken is hoeveel procent van de iOS-apparaten momenteel draait op iOS 9, iOS 8 en eerdere versies. Vlak nadat iOS 9 gelanceerd werd, stond het percentage al boven de vijftig procent. Nu, weken later, zien we dat de groei ietwat stagneert of in elk geval niet meer zo snel gaat als voorheen: 61 procent van de iOS-bezitters draait namelijk momenteel op de nieuwste software. Desondanks is dit een resultaat waar Apple trots op mag zijn, ondanks de enkele bugs.

Ter vergelijking: iOS 8 deed er langer over om hetzelfde resultaat te behalen: pas laat in november ging dat percentage voorbij de zestig procent. Met de release van iOS 9.1 zal de groei de komende dagen wellicht toenemen. Niet alleen vanwege alle nieuwe emoji, maar ook omdat je deze software nodig hebt om je Apple Watch te updaten. Verder is uit de chart op te maken dat iOS 8 ook nog steeds in trek is, aangezien dertig procent op dat besturingssysteem draait. De overige negen procent wordt niet gespecificeerd door het bedrijf.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.