Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop verovert bijna een kwart van de Android-markt

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2015, 9:50 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven, waarop te zien is dat Lollipop nu bijna een kwart in handen heeft. Het is nu afwachten en kijken wat er gebeurt, aangezien Google natuurlijk deze week Marshmallow in het wild heeft losgelaten.

Android 5.0 Lollipop heeft bijna een kwart van de Android-markt in handen

Elke maand geeft Google de Android-distributiecijfers vrij. Dit is niet alleen een handig middel voor ontwikkelaars om te zien welke Android-versies nog in trek zijn en om te bepalen voor welke versie je app minimaal beschikbaar moet zijn, voor de rest is het leuk om te zien hoe goed elke versie van Android het doet. Over Lollipop kunnen we eigenlijk snel klaar zijn, want dat besturingssysteem zit nog altijd in de lift. Wanneer je namelijk zowel Android 5.0 als Android 5.1 bij elkaar optelt, dan heeft het OS 23,5 procent van de markt in handen.

Leg je dat cijfer naast dat van vorige maand, dan zien we een groei van anderhalve procentpunt. KitKat is momenteel nog steeds de grootste Android-versie, met 38,9 procent in handen (voorheen 39,2 procent). Jelly Bean staat nog altijd op nummer twee met ruim dertig procent en voor deze versie van het OS geldt net als voor de rest: het aandeel is gedaald. Behalve natuurlijk Froyo, die zich krampachtig vasthoudt aan die 0,2 procent. Het is nu afwachten en kijken wat Android 6.0 Marshmallow doet en wanneer die Lollipop voorbijgaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.