Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Maak filmpjes van een seconde met Boomerang van Instagram

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2015, 21:41 CategorieApplicaties

Instagram heeft vandaag een nieuwe app gelanceerd, die luistert naar de naam Boomerang. Instagram maakt wel vaker apps met speciale features die niet in de Instagram app te vinden zijn. Met Boomerang maak je korte filmpjes van een seconde die zich constant herhalen, vergelijkbaar met GIF-jes.

5 foto’s in 1 seconde

Het maken van GIF-jes is echter nog niet zo gemakkelijk, in tegenstelling tot het maken van een filmpje met de Boomerang app. Wanneer je de app opent kun je meteen beginnen met filmen. Je hoeft geen account aan te maken, voorwaarden accepteren of andere zaken te regelen. Zodra je op de sluiter tikt worden 5 foto’s binnen een seconde gemaakt.

Oneindig afspelen

Vervolgens plakt de app de foto’s zelf aan elkaar. Volgens Instagram worden in de achtergrond nog een paar aanpassingen gedaan, zo wordt het beeld gestabiliseerd. Nadat de foto’s aan elkaar geplakt zijn krijg je een filmpje van een seconde. Het filmpje kan oneindig vaak afgespeeld worden, waarbij het beeld binnen een seconde afgespeeld en weer teruggespoeld wordt.

Delen op je favoriete sociale netwerk

Het leukste is natuurlijk om het filmpje te delen. Je kunt met een tik op je scherm de video delen op Facebook of Instagram, aangezien Facebook eigenaar is van Instagram. Je kunt het filmpje ook delen op andere sociale netwerken, mits je de bijbehorende app geïnstalleerd hebt. Wil je het filmpje liever voor jezelf houden, dan kun je hem ook opslaan in de foto’s app.

Andere Instagram apps

Instagram maakt wel vaker apps met features die niet in de Instagram-app te vinden zijn. Zo kun je met Hyperlapse een gestabiliseerde time-lapse maken, en met Layout maak je snel een mooie collage van je foto’s. Dit gedrag zorgt wel voor veel kritiek, aangezien Instagram vaak een feature kopieert van andere apps. De reden dat Instagram dit echter blijft doen is niet moeilijk te bedenken: het moet wel, want de concurrentie innoveert ook snel. Zo komt Snapchat bijna dagelijks met nieuwe filters, en wekelijks met nieuwe features.

Boomerang is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android.

  • Boomerang
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.