Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Display Dock: maak van je Windows 10-smartphone een desktop

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2015, 16:59 CategorieAccessoires

Microsoft heeft vandaag tijdens een evenement in de VS het Microsoft Display Dock gepresenteerd. Dit dock is speciaal ontwikkeld om van Continuum, één van de belangrijkste features van Windows 10 gebruik te maken.

Het Microsoft Mobile Display Dock is een klein dock dat beschikt over verschillende aansluitingen. Zo zijn een hdmi-poort en een DisplayPort aanwezig om een extern scherm te koppelen en kun je met de drie usb-poorten een accessoire als een muis of keyboard aansluiten. Ook is er een usb-type-c-poort aanwezig waarmee een smartphone of tablet met Windows 10 gekoppeld kan worden.

Microsoft-Display-Dock

Het dock zorgt er vervolgens voor dat je je Windows 10 smartphone of tablet kunt gebruiken om Windows 10 als een desktop weer te geven op een extern scherm. De smartphone stuurt alles aan en zorgt ervoor dat (universele) Windows 10-apps perfect geschaald worden, naar het formaat van de desktop of (wanneer je teruggaat naar de smartphone of tablet) het formaat van je smartphone-scherm.

Wanneer je een smartphone of tablet met Windows 10 aansluit via het Microsoft Display Dock krijg je een normale desktopweergave van Windows 10 te zien, maar in het startmenu krijg je de ‘live tiles’ te zien die ook op het scherm van je smartphone of tablet staan. Meer over Continuum lees je in ons uitgebreide Continuum-artikel.

Wanneer het Microsoft Display Dock verschijnt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.