Microsoft komt binnenkort met mobiel betaalsysteem voor Windows 10

21 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft Lumia 950XL persfoto

Tegenover Recode laat Microsoft-topman Joe Belfiore weten dat het bedrijf werkt aan een eigen betaalsysteem dat geïntegreerd zal worden in Windows 10.

Mobiel betalen, met je smartphone of smartwatch, is helemaal hip en nagenoeg alle grote softwarebedrijven zijn er dan ook mee bezig. Apple heeft vorig jaar Apple Pay in de markt gezet en Google is druk bezig met de wereldwijde uitrol van Android Pay. Ook Microsoft lijkt binnenkort met een eigen mobiele betaaldienst voor Windows 10 te komen.

Tegenover Recode laat Microsoft-topman Joe Belfiore weten dat het bedrijf werkt aan een eigen betaalsysteem dat geïntegreerd zal worden in Windows 10. Hiermee moet het mogelijk worden om met je smartphone, smartwatch of een ander Windows 10-apparaat eenvoudig betalingen te verrichten. Sinds Windows Phone 8 zijn hier al enkele mogelijkheden voor maar het nieuwe systeem moet uitgebreider en gebruiksvriendelijker worden.

Toch is het volgens Belfiore geen makkelijke opgave om een betaalsysteem in de markt te zetten. De topman laat nog niks doorschemeren over de exacte werking van de dienst en wat we precies mogen verwachten, maar wel geeft hij aan dat we “binnenkort” meer informatie van Microsoft kunnen verwachten. Belfiore zegt verder dat het bedrijf momenteel nog nadenkt over verschillende betaalscenario’s en hierover in de nabije toekomst verder zal uitweiden.

Reacties (0)