Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft kondigt Lumia 950XL aan met 5,7-inch scherm

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2015, 17:54 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft op zijn evenement de nieuwste telg van de Lumia-familie aangekondigd, de Lumia 950XL. Het apparaat heeft een 5.7-inch scherm.

Microsoft zet in op grote schermen met de Lumia 950XL

De laatste telg in de Lumia-familie is aangekondigd, de Lumia 950XL. Het apparaat heeft enkele nieuwe functies, en vertoont natuurlijk veel gelijkenissen met de nieuwe Lumia 950, welke een formaat van 5,2-inch heeft. Een opmerkelijke functie van het toestel is wat Microsoft “tablet-class liquid cooling” noemt, het gebruik van koelvloeistof om onderdelen af te koelen.

Microsoft Lumia 950XL persfoto

Het apparaat heeft een 20-megapixel camera op de achterkant die een beetje uitsteekt maar volgens het bedrijf de beste foto’s in zwakke lichtomstandigheden maakt. De 950XL heeft ook een nieuwe soort LED-flits die volgens Microsoft niet de rare kleurvervorming heeft die een normale flits wel heeft. De camera is ook in staat om beelden op de nemen in 4K-resolutie.

Microsoft Lumia 950XL persfoto 3

De Lumia 950XL en 950 hebben beiden 32GB aan opslagruimte, wat je kunt uitbreiden aan de hand van een SD-kaart. De toestellen zijn uitgerust met USB-C poorten voor het opladen maar kunnen ook draadloos worden opgeladen. Microsoft claimt dat je het apparaat voor 50 procent kunt opladen in slechts een halfuur.

Het belangrijkste verschil tussen de 950XL en zijn kleinere broer is dat de 950XL is uitgerust met een octa-core processor (Snapdragon 810) en de 950 met een hexa-core processor (Snapdragon 808). Beiden hebben 3GB aan werkgeheugen. Natuurlijk wijkt het formaat van het scherm ook af.

Het AMOLED-scherm van de 950XL meet 5,7-inch en heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het heeft tevens een pixeldichtheid van 518ppi.

De Lumia 950XL zal Windows Hello ondersteunen, waarmee je aan de hand van je gezicht en je stem je smartphone kan ontgrendelen. Je kan het apparaat ook verbinden met een toetsenbord en muis en hem zo gebruiken als computer, aan de hand van het onlangs aangekondigde Microsoft Display Dock.

Prijs en beschikbaarheid

In de Verenigde Staten zal de Lumia 950XL vanaf volgende maand te koop zijn voor 649 dollar. Hoe dat voor Nederland zit is nog niet bekend.

  • Delen:
Microsoft Lumia 950 XL
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.