Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft voegt de apps Outlook en Sunrise samen

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2015, 9:50 CategorieAndroid

Microsoft heeft laten weten twee van zijn meest populaire applicaties van dit moment, Outlook en Sunrise, te zullen samenvoegen. De eerste veranderingen aan Outlook zijn nu al zichtbaar in de iOS-versie, al is Sunrise nog niet helemaal geïntegreerd.

Outlook moet de beste e-mail- en kalenderapplicatie worden

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het Outlook gaat samenvoegen met Sunrise, de meest populaire kalenderapplicatie op iOS. De eerste veranderingen zijn nu al zichtbaar in de iOS-versie van Outlook, maar Sunrise is daar nog niet helemaal in geïntegreerd. De veranderingen die Microsoft nu heeft doorgevoerd moeten ervoor zorgen dat Outlook-gebruikers sneller en gemakkelijker door de kalender kunnen navigeren. Dezelfde update, inclusief het Material Design, verschijnt later ook voor de Android-app.

Dat betekent dus direct dat Sunrise binnenkort ophoudt te bestaan. Het team heeft in elk geval al bekendgemaakt geen updates meer te zullen verzorgen, omdat alle aandacht nu naar Outlook gaat. Wel krijgen mensen nog genoeg tijd om over te stappen. Op dit moment heeft Outlook dertig miljoen gebruikers en daar legt het bedrijf graag zijn aandacht – mocht je al een andere e-mail-app gebruiken, dan heb je er straks dus twee op je tablet staan wanneer je toch gebruik wil blijven maken van de kalenderfuncties van Outlook.

In de toekomst wordt er nog meer “cool stuff” toegevoegd aan de apps per platform, zoals 3D Touch voor iPhone. Uiteindelijk worden ook alle veranderingen doorgevoerd aan de Windows 10 Mobile-versie van Outlook.

  • Microsoft Outlook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.